„Wykorzystanie turystyki kulinarnej jako innowacyjnego narzędzia rozwoju obszarów wiejskich województwa śląskiego” – zaproszenie na wyjazd studyjny.
Zaproszenie Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie zaprasza rolników, podmioty agroturystyki i turystyki wiejskiej, producentów żywności z terenów wiejskich oraz osoby zainteresowane…
„Aktualne wyzwania w nowoczesnych technologiach uprawy roślin jagodowych” – relacja.
Konferencja „Aktualne wyzwania w nowoczesnych technologiach uprawy roślin jagodowych” Operacja realizowana przez Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie w ramach działania KSOW…
„Aktualne wyzwania w nowoczesnych technologiach uprawy roślin jagodowych” – zaproszenie.
Zaproszenie Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie Oddział Mikołów zaprasza rolników, producentów rolnych upraw jagodowych, przedstawicieli jednostek doradztwa rolniczego oraz osoby zainteresowane…
Relacja z operacji „Aktualne wyzwania w nowoczesnych technologiach uprawy roślin jagodowych”.
Wyjazd studyjny „Aktualne wyzwania w nowoczesnych technologiach uprawy roślin jagodowych” Operacja realizowana przez Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie w ramach działania…
„Aktualne wyzwania w nowoczesnych technologiach uprawy roślin jagodowych” – zaproszenie.
Zaproszenie Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie, Oddział Mikołów zaprasza rolników, producentów rolnych upraw jagodowych, osoby planujące rozpoczęcie uprawę roślin jagodowych oraz…
Relacja z wyjazdu studyjnego pn. „Innowacyjne metody przetwórstwa produktów roślinnych i zwierzęcych w małych gospodarstwach włoskich”.
Sieć na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich (SIR) województwa śląskiego działająca w ramach ŚODR w Częstochowie zorganizowała w dniach…
Lokalne Partnerstwa ds. Wody w województwie śląskim – relacja z operacji.
Stoimy obecnie w obliczu zachodzących gwałtownie zmian klimatycznych, które są skutkiem intensywnego rozwoju w wielu dziedzinach gospodarki światowej, przemysłu, ale również ery…
„Innowacyjna gospodarka pasieczna – wyzwania i oczekiwania w odniesieniu do gospodarki pasiecznej na terenach wiejskich” – sprawozdanie z wyjazdu studyjnego.
Sprawozdanie z wyjazdu studyjnego „Innowacyjna gospodarka pasieczna – wyzwania i oczekiwania w odniesieniu do gospodarki pasiecznej na terenach wiejskich” zorganizowanego przez Śląski Ośrodek…
„Wyzwanie w produkcji roślinnej w aspekcie Europejskiego Zielonego Ładu” – film.
„Wyzwanie w produkcji roślinnej w aspekcie Europejskiego Zielonego Ładu – Europejski Zielony Ład a działanie Współpraca to tytuł filmu zrealizowanego przez Instytut…
Sprawozdanie z warsztatów wędliniarskich – 12-14.10.2022r.
W dniach 12-14.10.2022 r. zostały zorganizowane warsztaty wędliniarskie pt.: „Innowacyjne przetwórstwo produktów mięsnych”. Grupę docelową – 25 osób – stanowili rolnicy i…